Jeremy M. Thomas

Stage Director

KOP Kultur giver Vanya and Sonia and Masha and Spike ★★★★ (4 stjerner)

Posted on 28 Feb 2018 in Danish, News | Comments Off on KOP Kultur giver Vanya and Sonia and Masha and Spike ★★★★ (4 stjerner)

KOP kultur added 8 new photos — at House of International Theatre – HIT.

March 1 · Copenhagen ·

Anmeldelse

pastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic.png

VANYA and SONIA and MASHA and SPIKE
Down the Rabbit Hole Theatre på HIT House of International Theatre
28 februar 2018

Tre søskende. En er fløjet ud i verden på kunstens dekadente vinger. To er blevet tilbage for at passe deres gamle og syge forældre. Tiden er gået. Forældrene er døde. Og nu sidder de to tilbage i barndomshjemmet med den gode udsigt over haven med sø og kirsebærtræer, minderne og en destruktiv bitterhed over de liv, der ikke er levet. Der pustes yderligere til konflikten, da Masha, den succesfulde søster, melder sin ankomst, og det går op for Vanya og Sonia, at barndomshjemmet skal sælges.

Det er anslaget i Christopher Durangs succesforestilling VANYA and SONIA and MASHA and SPIKE, som Down The Rabbit Hole Theaters leder og instruktør, Jeremy Thomas-Poulsen, dygtigt har iscenesat med et meget velcastet hold til en virkelig underholdende og seværdig forestilling.

Vanessa Poole fanger hurtigt publikums opmærksom som Sonia, den adopterede søster med skærebrænderstemme og en hårfin balance mellem offerrolle og dramaqueen. Hun giver den virkelig gas på alle sine humoristiske tangenter. Mens David Barrett spiller den uforløste og homoseksuelle bror, der vækkes af søsterens flirtende unge elsker, og da det virkelig gælder mander sig voldsomt op i forestillingens fyldige morale.

Over dramaet svæver Masha, den falmede filmstjerne. Dina Rosenmeier pisker den en ordre efter den anden ud over omgivelserne, mens overfladen krakelerer. En femme fatale i sit smukke, dekadente og alligevel helt uvelkomne efterår. Og så er der Spike! Mashas unge kække elsker i Joshua Kenndal Shafir flotte skikkelse, der konstant smider tøjet og flexer brystmuskulatur, så særligt Vanya må få styr på mundvandet. En lattervækkende yndling og en fryd for denne forestilling.

VANYA and SONIA and MASHA and SPIKE er et fornøjeligt bekendtskab med hyggelige henvisninger til flere af Anton Tjekhovs berømte skuespil. Eneste anke er, at forestillingen bliver en smule for lang til min smag, og med fordel kan strammes op, særligt i overgangene imellem scenerne.

Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen

Manuskript: Christopher Durang

Medvirkende: David Barrett, Vanessa Poole, Dina Rosenmeier, Joshua Kenndal Shafir, Seren Oroszvary og Theresa Mangara

Producent: Down the Rabbit Hole Theatre i co-produktion med Københavns Film og Teaterskole (KFTS)

Foto: Filip Orestes

#vanyaandsoniaandmashaandspike #christopherdurang #hithouseofinternationaltheatre #downtherabbitjoletheatre #jeremythomaspoulsen #davidbarrett #vanessapoole #dinarosenmeier #joshuakenndalshafir #serenoroszvary #theresamangara #komedie #teater #anbefaling #anmeldelse #KOPkultur