Jeremy M. Thomas

Stage Director

KOP Kultur giver Slapstick Sherlock (4 stjerner)

Posted on 03 Dec 2017 in Danish, News | Comments Off on KOP Kultur giver Slapstick Sherlock (4 stjerner)

SLAPSTICK SHERLOCK

HIT – House of International Theatre

3 december 2017

pastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic.pngpastedGraphic.png

Hvis du har hang til engelsk julestemning, julesange i falset og den mere blomstrende side af det engelske sprog, så må du ikke gå af juleforestillingen på HIT – House of International Theatre, der holder til øverst oppe under taget i Huset i Magstræde. Her spilles lige nu Skerlock Holmes fortællingen “Den blå karfunkel” i en bearbejdet og fræk version kaldet SLAPSTICK SHERLOCK.

Her er Miss Hudson den egentligt hovedperson og omdrejningspunktet i opklaringen af mysteriet om, hvordan den store blå ædelsten er havnet i maven på en julegås. Iført boots, balls and brains styrer hun slagets gang, hvor piberygende Sherlock Holmes folder servietter – svane eller operahus? Og Dr. Watson er en flamboyant dramaqueen, der generøst bryder ud i sang ved enhver given lejlighed. Homo-vinklen mellem de to mænd dyrkes og understreges i scenografen, hvor bogen “Gay Plays” ikke er til at overse.

Forestillingen er ført op til nutid. Twitter. Mobiltelefoner. Blogs. Og endda Theresa May har fundet vej ind i historien. Men intet spicer en julekomedie op som en god gammeldags druktur og en perlerække af skønne julehits med en lille slagside imod musicalgenren. “Blue Christmas”, “Last Christmas” og sjove “Hard Candy Christmas” fortolkes julelækkert, inden der hyggeligt sluttes af med “Have Yourself a Merry Little Christmas”.

Det er fornøjelige julefjollerier, hvor den almindelige publikummers kendskab til engelsk godt kan komme på en prøve, når replikkerne folder sig ud i den frække ende af den engelske slangordbog. Det er en grad mere subtilt, end vi er vant til fra Crazy Christmas Cabaret, der har forfinet sprognuancerne i 35 år. Men morsomt er det. Og instruktøren Jeremy Thomas-Poulsen har ikke sparet på de gakkede indslag, når den engelske julehumorhygge spreder sig i salen.

Hør hov! Jeg tænker lige højt. Næste år kommer vi til at mangle den engelske Christmas crazyness… Hint. Hint. Nudge. Nudge. Det kan de gode folk på HIT godt tænke lidt over.

SLAPSTICK SHERLOCK spiller sidste gang 10 december.

Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen

Medvirkende: Gordon Torbet, Jana Pulkrabek og Siegmar Tonk

Lysdesign: Paul Damade

Producent: Manusarts