Jeremy M. Thomas

Stage Director

KOP Kultur blog anmelder “Secrets” ★★★★★ (5 stjerne)

Posted on 17 Sep 2015 in Danish, News | Comments Off on KOP Kultur blog anmelder “Secrets” ★★★★★ (5 stjerne)

KOP kultur

September 17 at 11:04pm

Secrets

Why Not Theatre Company

Et hemmeligt sted på Carlsberg

2015

★★★★★

Hemmeligheder med hemlighed på. Allerede på vej igennem byen mod Carlsberg, begyndte mine egne hemmeligheder at boble. Hvorfor er lige det, der er så vigtigt eller smertefuldt eller sorgfyldt eller pinligt eller bare smadder godt at kokettere og gøre sig interessant med? Tja…?

Why Not Theatre Company giver deres bud et hemmeligt sted på Carlsberggrunden. Det er skummelt og fantastisk stemningsfuldt. Og den rå beton sørger for lækker akustik, så stemmer, tekst og musik står klingende klart. Scenografen er enkel, rå og smuk. Desværre sidder man ad helvede til, hvilket godt kan distrahere noget, når vi kommer på den anden side af 60 minutter.

På scenen er to kvinder, to mænd og en masse hemmeligheder, der må frem i lyset. De kalder på krumme tæer, ondt i maven, medfølelse og latter. Og hvis du ikke synes, at du selv har specielt gode, saftige eller forfærdelige hemmeligheder, så går du fra Secrets med opskriften på, hvordan du kan spice dem op. Alle de hemmelige ingredienser afsløres.

De fire kunstnere supplerer hinanden så fint. Sue Hansen-Styles, den smukke, modne kvinde med livserfaring og visdom. Nathan Meister er den kække lækre mand med glimt i øjet, en flot brystkasse og en stemme, der kan tale underbenklæderne af de fleste (ups, måske skulle det forblive en hemmelighed?) og Alexandra Jespersen der intenst fastholder dit blik, mens hun fortæller sine hemmeligheder.

Rasmus Rohde lægger en smuk lydkulisse med sang og musik – og resten af stemningen klarer stearinlysene. Det eneste der for alt i verden ikke må være en hemmelighed er, at Secrets er en dejlig forestilling og smadder godt teater, der vil prikke til dine egne hemmeligheder i et godt stykke tid.

“Secrets” spiller til 26. september. Og du skal ikke lade dig afskrække af, at der spilles på engelsk. Alle taler smukt, tydeligt og letforståeligt.

#secrets #whynottheatrecompany #whynottheatre #hemmeligheder #teater #anmeldelse #kopkultur #suehansenstyles #nathanmeister #alexandrajespersen #rasmusrhode