Jeremy M. Thomas

Stage Director

Ørkendrømmen anmelder Sex and Betrayal

Posted on 20 Jan 2018 in Danish, News | Comments Off on Ørkendrømmen anmelder Sex and Betrayal

Anmeldelse: SEX AND BETRAYAL i Huset

pastedGraphic.png

 

Man føler sig godt tilpas, når man træder indenfor. Der er sat små caféborde frem, der er en indbydende bemandet bar i den ene side og et flygel i den anden. Imellem de to er der et rødglitret staniolforhæng. Foran er der placeret et lille bord med selvhjælpebøger om kærlighed og sex. Vi er med andre ord inviteret indenfor til en sexy cabaret, der bliver varetaget af to sexologer. Hun, Emmi (Jana Pulkrabek) er lille, blond, slank og kvik. Han, Leo (Siegmar Tong) er lidt mere sindig, lidt bamset og rar. Umiddelbart er de et umage par, og derfor er det så meget desto mere spændende, da de bevæger sig ind i den fælles historie, der knytter aftenen sammen. Set-up´et er meget (for)enklet. De sidder i hver sin side af scenen og ringer på en lille klokke hver gang de afsender en mail til den anden, for det hele starter med en fejlsendt mail, men kontakten udvider sig og antager amorøse over- og undertoner. Hun er eventyrlysten og drømmende. Han er mere tilbageholdende, men stadig nysgerrig – og spørgende. De spiller deres fælles usikkerhed ud mod hinanden. Som knopsvaner danser de rundt om billedet af den anden, sådan som de forestiller sig det. Eller rettere sådan som det bliver til for deres indre blik. Det er et drømmespil, for de mødes aldrig. Elle det gør de måske alligevel – til sidst, men så er det måske for sent? Eller er det? Forinden træder en tredje person (Tom Hale) ind imellem dem, da det viser sig at hun allerede er gift. Rent konkret begynder ægtemanden at skrive til ham som hustruen har forelsket sig i, og hvad det afstedkommer vil være synd at afsløre her.

 

pastedGraphic_1.png

 

Historien om de to (der bliver til tre), skrevet af Daniel Glattauer, er nærmest skematisk, men den efterlader publikum i en løftet og lidt chokeret stemning. For vi kender det godt – denne ordenes passion via nettet – hvor vi er så tæt på at vi næsten kan røre, og alligevel så langt væk at det bare er tryk på tastaturet, før alting igen forsvinder. Men med ét bliver det så virkeligt at alt andet blegner, for vi føres ud på imaginære rejser, der både fortryller og forfører. Det samme skete efter premieren, hvor publikum blev siddende, for ingen havde umiddelbart lyst til at gå. Det er et kompliment, og så gør det mindre at rammefortælling med de to sexologer virkede mindre interessant, for forestillingens egentlige rejse ledte lige ind i hjertet, så uprætentiøs som den var. Den blev ledsaget af veloplagte sang- og dansenumre.

 

pastedGraphic_2.png

 

Ret beset sker der ikke meget mellem lagerne. Men der er alligevel meget på spil, og det er det væsentligste. Det er flot at HIT og den myreflittige instruktør/teaterleder Jeremy Thomas-Poulsen har fået skabt et driftigt engelsksproget teater i løbet af et par sæsoner, og har mange spændende ideer og forestillinger i spil. Det startede med en munter Shakespeare-parodi, hvor ”Elsie & Norm`s Macbeth” var lutter fnis og grin. Stort teater var det ikke, men det var veloplagt og meget forfriskende. Til gengæld var den efterfølgende ”Venus in Fur” et pletskud. En meget vellykket forestilling, der både var flot udført og instrueret. Efterfølgeren, “No exit – reloaded” – en  opdateret udgave af Sartres ”Lukkede døre” genskabt af John Foster, var flot tænkt, men rørte mig ikke, selv om det øvrige publikum responderede begejstret. Siden har der været yderligere to forestillinger, hvoraf den ene var af mere komisk tilsnit. Alle iscenesat af Jeremy Thomas-Poulsen, der ikke mindst med ”Venus in Fur” (be)viste at han har en godt greb og stærk kunstnerisk nerve. Teatrets næste forestilling lyder også spændende, så det er en god ide at holde øje med, hvad det videre sker i HIT – House of International Theatre, hvor engelsk er det talte scenesprog.

 

pastedGraphic_3.png

Sex and Betrayal between the Sheets

Spilleperiode: 18.-28. januar 2018

Tirsdag-lørdag: kl. 19, 

søndag den 21.1. kl. 17, søndag den 26.1. kl. 14

HIT – House of International Theatre

Hjemmeside & billetter 

*

 

Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen

Skuespillere: 

Jana Pulkrabek, Siegmar Tong og Tom Hale

Lys: Paul Damade

Scenemester: Angelique Giroir

Producent: Manusarts

*

HIT – House of International Theatre

Huset-KBH, stage, 4. sal,

Rådhusstræde 12, 1466 Copenhagen

pastedGraphic_4.png

 

INDSENDT AF MICHAEL SVENNEVIG KL. 01.04 pastedGraphic_5.png

ETIKETTER: ANGELIQUE GIROIR, HIT – HOUSE OF INTERNATIONAL THEATRE, JANA PULKRABEK, JEREMY THOMAS-POULSEN, PAUL DAMADE, SEX AND BETRAYAL BETWEEN THE SHEETS, SIEGMAR TONG, TOM HALE