Jeremy M. Thomas

Stage Director

Hele Vejen Hjem anmeldelse: Ømhed og svigt går hånd i hånd ★★★★★ (5 stars)

Posted on 03 Dec 2012 in Danish, News | Comments Off on Hele Vejen Hjem anmeldelse: Ømhed og svigt går hånd i hånd ★★★★★ (5 stars)

 

Man. 3. dec. 2012


Ømhed og svigt går hånd i hånd, når Husets Teaterlægger scene til gæstespillet Hele Vejen Hjem. Et vedkommende indblik i den svære kærlighed mellem to søskende.

Det er ikke nemt at behandle det tikkende spørgsmål om fysisk kærlighed mellem søskende uden fordomme. Det er ikke desto mindre, hvad instruktøren, bag forestillingen Hele Vejen Hjem, Jeremy Thomas-Poulsen, har formået. En enkel scenografi og en lille scene skaber de intime rammer, som giver plads til stykkets to medvirkende, Silja Eriksen Jensen og Christopher Poll, i rollerne som de to halvsøskende, der mødes igen efter otte år.

Han er rejst væk, mens hun er blevet hjemme og har passet deres syge mor. Nu er han endelig vendt hjem. For at begrave sin mor, eller for at tage sin søster med sig til sit hus i Afrika. De har barndommen og den misbrugende mor til fælles. Men de husker fortiden på hver sin måde, og kæmper med at nå og forstå hinanden. Forestillingen bevæger sig mellem fortidsminder og nutid, af og til på grænsen, af og til smeltet sammen, og man lever med i de to fortabte sjæles forsøg på at vride sig fri af skammen over en aften i fuldskab, der endte med forkert og tabubelagt sex. Hvad stiller man op med sådan en kærlighed, og kan alting blive godt igen?

Skuespillerne bærer forestillingen, godt understøttet af en velskrevet dialog, der virker mundret og naturlig. Deres kemi er god, og især Silja Eriksen Jensen er rørende og hudløs charmerende. Det emmer af undertrykt lyst og ømhed, når de to går lige til grænsen. Meget forbliver usagt, men ubehagelige sandheder får også lov at ramme publikum lige i synet. Den fysiske nærhed søskendene imellem står tydeligt og uanfægtet i sin naturlighed, og det fortælles elegant, hvordan den vokser frem i barneleg.

Betændtheden er til at tage og føle på, men løftes lejlighedsvis af en afslappet humor, der får det hele til at glide lidt lettere ned. Hele Vejen Hjem er ikke et naivt manifest over søskendes ret til at forelske sig, men den er heller ikke fordømmende. Den befinder sig i nuancerne derimellem, og giver rum til mennesket og kærligheden på sine egne præmisser.

Hele Vejen Hjem spiller på Husets Teater fra den 28. november til den 4. december 2012.

http://www.kultunaut.dk/perl/nyheder/type-nynaut?n=11137