Jeremy M. Thomas

Stage Director

KOP Kultur giver Drømmens Faner ★★★★ (4 stjerner)

Posted on 08 Nov 2016 in Danish, News, Ord/Blindt | Comments Off on KOP Kultur giver Drømmens Faner ★★★★ (4 stjerner)

Anmeldelse
DRØMMENS FANER
Teater OrdBlindt på Københavns Musikteater
8 november 2016
Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen
⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi går direkte ind i en koncert på Rockmaskinen, da dørerne åbnes til DRØMMENS FANER. Det legendariske spillested på Christiania, hvor punkscenen for alvor begyndte at boble, som drømmenes bannerfører, hvor kun den rene musik fandtes. Stemningen er etableret, og vi er klar til at følges ud natten til lyden af gadestøj. Biler. S-tog. De ensomme skrig, der er spændt ud mellem husene.

“Hører du mit råb i gaderne?”

Forestillingen tager udgangspunkt Michael Strunges digtsamling “Vi folder drømmens faner ud” fra 1981, som blev hans egentlige gennembrud, og gjorde ham til én af 80’ernes stærkeste stemmer og til talsmand for en hel generation. En generation uden fremtid med det håbløse Nå! og stolte provokerende X. Det er 30 år siden Michael Strunge blev tavs. 35 år siden digtsamlingen udkom, men stemningen og håbløsheden er her stadig. Mere insisterende end meget længe.

“Gid at en anden kunne røre mig. Gid at jeg selv kunne.”

I Teater OrdBlindts bearbejdning får Strunges tekster nyt liv uden, at de mister fornemmelsen af 80’ernes graffiti, syreregn og neonlys. I et smukt partnerskab med nye tekster, ny musik og poetry slammets direkte facon står budskabet lysende klart.

“Er der noget tilbage at skinne for?”

Det er der på Københavns Musikteater. Dér skinner de tre kunstnere meget klart i Jeremy Thomas-Poulsens præcise iscenesættelse af den mørke by. Musiker Rumle Langdals smukke musik. Danser og koreograf Stephanie Nguyens flotte moves. Poetry slammer Rasmus Rhodes vilde fortolkninger. Stærkest står de sammen i de musiske arrangementer. For fanden hvor kan de synge.

Én af sæsonens KÆMPESTORE små forestillinger.

Medvirkende: digter Rasmus Rhode, danser Stephanie Nguyen og musiker Rumle Langdal
Bearbejdelse: Rasmus Rhode
Scenograf: Kasper Hansen
Musik: Rumle Langdal og Rasmus Rhode
Pressefoto: Benny Thaibert
Forestillingsfoto: Oscar Rumle

#drømmensfaner #teaterordblindt #københavnsmusikteater #michaelstrunge #teaterkoncert #firstjernet #anmeldelse #KOPkultur