Jeremy M. Thomas

Stage Director

KOP Kultur anmeldelsen af “Elsie & Norm’s Macbeth” ★★★★ (4 stjerne)

Posted on 07 May 2016 in Danish, News | Comments Off on KOP Kultur anmeldelsen af “Elsie & Norm’s Macbeth” ★★★★ (4 stjerne)

KOP kultur added 4 new photos — at A Touch of Vintage.

1 hr · Copenhagen ·

Anmeldelse

ELSIE & NORM’S “MACBETH”

Down the Rabbit Hole Theatre

2016
Instruktør: Jeremy Thomas-Poulsen

⭐️⭐️⭐️⭐️

København har fået et nyt teaterkompagni, der stiller sig op i rækken af succesfulde engelsktalende kompagnier. I spidsen står instruktøren Jeremy Thomas-Poulsen, som sidste år begejstrede mig med sin iscenesættelse af “Secrets” for Why Not Theatre, der spillede på en hemmelig lokation på Carlsberg. Et stort talent, som vi nu får mulighed for at se meget mere til.

Down the Rabbit Hole Theatre vil lave spektakulære forestillinger i skræddersyede omgivelser og de holder, hvad de lover. I aftes var jeg inviteret indenfor hos Elsie og Norm i Bad Stew Stræde 12 i København (måske hørte jeg forkert, men det morede mig kosteligt). De keder sig lidt med genudsendelserne af Barnaby på tv, og har kastet sig over en af teatrets helt store tragiske fortællinger: Shakespeares “Macbeth”. De er egentligt ret begejstrede for stykket, men mener at det kan strammes gevaldigt op på flere områder. Too long! Too much poetry! Too many characters! Too many bad jokes! Så Norm har redigeret teksten. Ret meget. Helt ind til benet. Med fokus på tragedien, da han i bund og grund anser sig selv for at være en seriøs forfatter.

Tilbage står en tekst renset for blankvers, humor og ubetydelige karakterer. Godt, at vi slap af med det! Elsie, spillet af Vanessa Poole, er tæt på at eksplodere af begejstring, mens Norm, spillet af Jens Blegaa, er mere neddæmpet i sin iver for at vise os resultatet af deres anstrengelser. Det bliver til et par timers festlig underholdning iført kilt og (letforståelig) Scottish accent, hvor Elsie og Norm, med få velvalgte rekvisitter og en plyspanda med afkom, levendegør den blodige historie om Macbeth. Undervejs er der fine og morsomme referencer til blockbusters som “Ringenes Herre”, “The Godfather” og “Kung Fu Panda”.

Man kommer helt tæt på i det lille, hyggelige kælderrum under butikken “A Touch of Vintage” i Badstuestræde 12, hvor publikum sidder tæt i sofaer, på stole og i vindueskarme, så der er ikke meget plads tilbage at spille på. Der spilles morsomt i et energisk tempo, men for min skyld kunne Norm godt have gået endnu mere radikalt til værks i redigeringen af teksten. For forestillingen bliver også en smule ensformig på en sparsomme plads, der sætter grænser for historiens udfoldelse.

Velkommen til Down the Rabbit Hole Theatre. Jeg glæder mig allerede til næste forestilling.

#elsieandnormsmacbeth #downtherabbitholetheatre #jeremythomaspoulsen #vanessapoole #jensblegaa #atouchofvintage #anmeldelse #KOPkultur